№115 оқу зертханасы

Елена Борисовна

Чехонадская

Елена Борисовна

№ 115 оқу зертханасы оқу зертханасының меңгерушісі

Барлық оқу зертханалары заманауи технологиялық жабдықтармен  – механикалық, автоматты, жылу және тоңазытқыштар мен жабдықталған.    

Төтенше жағдайлар мен өрттің алдын алу үшін зертханаларда көбік сөндіргіштер, өрт түтіктері және жеке қорғаныс құралдары бар. Түтін және өрт қаупі туралы ескерту үшін колледж тұтастай алғанда және әр сыныпта өрт дабылы орнатылған.                                                               

Оқу зертханасы жабдықтары

№ п/п

                               Жабдықтың атауы

Саны

1

Тоңазытқыш «Indesit»

1

2

Конвекциялық пештің сериясы

 «SempatikBartechConobar»

1

3

Қуыру пеші «Rada»

1

4

Қамыр илеу машинасы  «Tauro»

1

5

Қамыр жайғыш машинасы «Kemplex»

1

6

Тоңазытқыш шкаф «Polair»

1

 

Зертханалық жабдықтар

№ п/п

Жабдықтың атауы

Саны

1

УОП-1 нанының куәліктігін  анықтауға арналған құрылғы

1

2

Шкаласы бар конустық колба  KH-3-100

20

3

=|= KH-3-250

20

4

=|= KH-3-500

20

5

=|= KH-3-1000

20

6

Тамшы  3-1-2-2

2

7

Тамшы 3-1-2-5

1

8

Шыны таяқшалар

20

9

Сұйықтыққа арналған пикникометр

5

10

Ареометр

6

11

Эксикатор (Д=240мм)

1

12

Эксикатор (Д=180мм)

1

13

Сынғыш қыстырғыштар

3

14

Чашка Выпарительная фарфор 97/35-100

5

15

=|= 65/25-25

5

16

Фарфор ерітіндісі  216/90

5

17

=|= 205/140

5

18

Тұздалған сүзгілер

50

19

Бромотимол көк

0,025

20

Фенолфталеин

0,025

21

Калий гидроксид

5 кг.

22

Бромнафталин

200г. (уп.)

23

Аммиак алюмині

1 кг.

24

Метил апельсин

100г. (уп.)

25

Калий натрий тартраты

250г. (уп.)

26

Химиялық кесте 2 жәшік

1

27

Жылтыратылған технологиялық префик

1

28

Ыдыс-аяқ пен тұрмыстық техникаға арналған шкаф

1

29

Орындықтары бар парталар (жиынтық)

14+28

 

 

Нан пісірушілердің шеберлік сыныптары

«AМБК -Лейпурин» халықаралық оқу орталығында нан пісіру шеберлігі бойынша шеберлік сыныбы өтті.

«Лейпурин» технологы И.Мунаждинов студенттерге бургер мен жарма тоқаш жасауды көрсетті. Өнімдер дайын қоспаны қолдана отырып, заманауи технологияны қолдану арқылы шығарылады. Студенттер экологиялық қауіпсіздікті және дұрыс тамақтануды қамтамасыз ететін табиғи шикізат пен ингредиенттер туралы білді.

Мастер-класста дайындалған нан-тоқаш өнімдері қазіргі заманғы өмір салтының талаптарына сәйкес келеді.

Қара бургерлер мен жарма тоқаш креативті көрініске, керемет дәмге ие.

Біздің мақсатымыз – студенттерге тоқаш  пісірудің жаңа бағыттарымен таныстыру. Жақсы және пайдалы нан әрқашан танымал. Нан әрқашан негізгі тағам болады.