КОЛЛЕДЖДЕ КӘСІПТІК ОҚЫТУДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУ. "АЛМАТЫ МЕМЛЕКЕТТІК БИЗНЕС КОЛЛЕДЖ".

Практиканың барлық түрлерінен өту оқу процесінің кестесіне, мамандықтар бойынша оқу жоспарларына және мамандықтар бойынша Қазақстан Республикасының Мемлекеттік жалпыға міндетті білім беру стандарттарының талаптарына сәйкес ұйымдастырылған.     

                                             Колледжде практиканың келесі түрлері өткізіледі (мамандықтар бойынша)   

1.Таныстыру —0518000 “ЕСЕП ЖӘНЕ АУДИТ»,  0516000  «Қаржы»  0515000«Менеджмент», , 1219000 «Нан пісіру,макарон және кондитер өндірісі»,  1304000«Есептеу техникасы және бағдарламалық қамсыздандыру» 

2. Оқу-0518000 «Есеп және аудит», 0516000« Қаржы», 0515000 «Менеджмент», 1226000  “Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру », «Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі», 1304000 “Есептеу техникасы және бағдарламалық қамсыздандыру»  

3.Өндірістік—0518000«Есеп және аудит», 0516000«Қаржы», 0515000 «Менеджмент», 1226000 “Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісіті ұйымдастыру », 1219000 «Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі»                           4. технологиялық— 1226000″Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы өндірісті  ұйымдастыр»,  1219000 «Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі»                                                                                                                                                                                                                                                                         

5. Диплом алды жұмыс мамандығын алу:

1219000  «Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі»,  1304000  “Есептеу техникасы және бағдарламалық қамсыздандыру»,     1226000 Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және ұйымдастыру»   – IV оқу курсы.        

Оқу тәжірбиесі

Бұл студенттерді жұмысқа даярлаудың алғашқы кезеңі, кәсіби қызметімен алғашқы танысу, таңдаған мамандығы бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыру, оған қызығушылықты арттыру, теориялық білімді саналы түрде дамытуға ұмтылу. Оқу тәжірибесінің мазмұны тиісті арнайы пәндермен бірлесіп типтік бағдарламалар негізінде құрастырылған жұмыс оқу жоспарларымен анықталады. Студентердің оқу  тәжірбиені болашақ кәсіптерінен  мен пәндер бойынша тәжірбие сабақтардан тұрады. Сонымен қатар колледжде тиімді әдістер қолданылады. Бұл дегеніміз, технологтардың дайындығы, студенттердің нәтижесін көрсетіп

Технологиялық тәжірибе

Технологиялық практиканың міндеттері студенттерді өндірістік қызметпен тікелей таныстыру, студенттер мамандықтар бойынша кәсіптік дағдыларды игеру, белгілі бір кәсіпорынның қызметін зерттеу негізінде арнайы пәндерді оқып-үйренуде алған білімдерін топтастыру, кеңейту, тереңдету және жүйелеу, практикалық тәжірибе алу, кәсіби ойлауды дамыту. , жұмыс орнында ұйымдастырушылық қабілеттерін қалыптастыру.

Технологиялық тәжірибенің нәтижесі – санат тағайындау

аспаз – төртінші санатты

даяшы –төртінші санаты

Өндірістік практика

Тәжірибелік сабақ негізгі кәсіпорындардағы оқу процесінің кестесіне сәйкес өткізіледі. Студенттер практикаға әлеуметтік серіктестермен жасалған келісім-шарттар негізінде және кәсіпорындардың жеке анықтамалары негізінде жіберіледі. Әр тәжірбиеге  барар алдында студенттермен кездесулер өткізіліп, онда бөлім меңгерушілері, пәндік цикл комиссияларының (ОӘК) төрағалары студенттерді практиканың мақсаттары мен міндеттерімен таныстырады, сонымен қатар, еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы туралы брифинг, өндірістік тәжірибе кезінде жұмыс жасайды. Колледж тәжірибесінің жетекшілері тағайындалады. А)практикалық сабақтар мен шеберлік сыныптары, семинарлар;

  1. B) мамандыққа кірісу;
  2. C) базалық кәсіпорындардың менеджерлері мен тәжірибелі қызметкерлері колледждің барлық іс-шараларына үнемі шақырылады;
  3. D) Колледждегі негізгі кәсіпорындармен бірлесе отырып, тәлімгерлік бағытында көптеген жұмыстар атқарылуда.

Практика базалары                                                                   

Колледждің көптеген тамақтану, басқару және бизнес кәсіпорындарымен, қоғамдық ұйымдармен іскерлік байланыстары бар. Біздің алтын әлеуметтік серіктестеріміз:

                          

Мамандық

Біліктілік

 Практика базасы

0518000 «Есеп  и аудит»

 

051803 3 «Экономист-бухгалтер»

Департамент государственных доходов, Департамент казначейства при Министерстве финансов, АО «АТФ Банк», Палата предпринимателей г.Алматы, Группа компаний «ЦентрСофт», АО «QAZAQ BANKI»,  ТОО «НТБ Технопром»

0516000 «Қаржы»

 

051501 3 «Қаржы жұмысы бойынша Экономист»

ТОО «EXPOBEST»,  Группа компаний «ЦентрСофт», АО «QAZAQ BANKI»,  ТОО «НТБ Технопром»

0515000 «Менеджмент»

 

051501 3 «Менеджер»

ТОО «Алматы кітап», ТОО «Алматы кілем», ТОО «АлмаСтор», ТОО «EXPOBEST»,  ТОО «Тат софт сервис», «ТОО НТБ Технопром»

0513000 «Маркетинг»

051305 3 «Маркетолог»

ТОО «EXPOBEST»,ТОО «АлмаСтор»

1304000 «Есептеу техникасы және бағдарламалық қамсыздандыру»

130404 3 «Техник-программист»

ТОО «Еl-System Security», ТОО «Rad Distribution», ТОО «New Stars Systems»,ТОО «Almaty Catering Services»,  ТОО «Тат софт сервис»,Институт информационный технологии

1219000 «Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі»

122604 3 «Техник-технолог»

ТОО «Лейпурин», ИП «Десерт»,  ТОО «Айнур»,  ИП «Дәмді нан»,  ТОО «KZ Hotel»,  ТОО «Ай-ханым»,  ТОО «Айдын»,  ИП «Бектемиров Е.О», ТОО «Лейпурин», ИП «Десерт»,ИП «Даурембеков»,

1226000 «Тамқтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісіті ұйымдастыру»

 

122604 3 «Техник-технолог»

Отель «Shera Park Inn», ТОО «Сова 113», ТОО «Беккер и К», ИП «Арынова», ИП «Квадрат кофе», ТОО «Daren», ИП «HanBel», ИП «Окасова», ТОО «Рахат Палас», ТОО «Manga Sushi», ТОО «AB Restaurant», ТОО «Дастархан Сауда». ТОО «Тлеповы и компания», ТОО «Карлыгаш», ТОО «Айкул» ресторан «KHAMA PARK», ОЮЛ«Международная ассоциация клубов КАГиР»,  ИП  «Той Дәмі»,  ТОО «Қазына Береке»,  ТОО «Халал кадам»,  ИП «Кашкарев О.Л.»

Колледж өз студенттері мен түлектерінің мансабына қамқорлық жасайды, практикадан өту үшін базаны таңдауға, жұмысқа орналасуға және білім саласы бойынша толыққанды жұмысты бастауға көмектеседі. Осыған байланысты көптеген жылдар бойы АМБК осы практикалар базаларымен ынтымақтасады.

Әлеуметтік Серіктестер

Тәжірибе базасындағы бейне

Кәсіпорындар бойынша экскурсия

27, 28 ақпан, 1 наурыз 2019 жылы Алматы қаласында “Дела РукHORECAS-2019” 1 Халықаралық жас ас фестивалі өтті. Бұл байқауға “тағам өндірісінің технологиясы және оны ұйымдастыру” және “нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі”мамандықтары бойынша АГБК студенттері қатысты. 3 тех “Б” тобының студенттері Жаков Сергей, 3 тех “Е” тобының студенті Кожамсаков Альсаид және 2 тех “Д” тобының студенті Жүсіп Мақсат 2 орынға ие болды.